x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Haos în Iran: Televiziunea de stat a anunțat găsirea elicopterul prăbușit. Semiluna Roșie neagă informația

Haos în Iran: Televiziunea de stat a anunțat găsirea elicopterul prăbușit. Semiluna Roșie neagă informația

de Redacția Jurnalul    |    19 Mai 2024   •   21:45
Haos în Iran: Televiziunea de stat a anunțat găsirea elicopterul prăbușit. Semiluna Roșie neagă informația

Elicopterul prăbușit în care se afla președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a fost găsit de echipele de căutare, transmite televiziunea de stat, care apoi a șters informația. Cu toate acestea, nu sunt informații despre președinte, potrivit Al Jazeera. Semiluna Roșie: „Elicopterul nu a fost găsit”.

Reuters citează televiziunea de stat din Iran, potrivit căreia a fost găsit elicopterul președintelui Raisi.

Sursa precizează că nu există detalii cu privire la starea președintelui Raisi și a celorlalți oficiali aflați la bord.

Semiluna Roșie a negat, însă, informațiile din presa locală despre găsirea elicopterului care îl transporta pe președinte.

Agenția de presă iraniană a raportat că elicopterul președintelui a fost găsit, dar imediat a șters tweet-ul.

Ulterior, Semiluna Roșie a anunțat într-un comunicat: „Știrea publicată despre găsirea elicopterului lui Raisi și a însoțitorilor săi nu este adevărată. Eforturile de a găsi elicopterul prăbușit nu au avut succes până acum”.

Sursa arată că echipele au ajuns la locul accidentului, dar elicopterul nu este încă găsit

CE activează un serviciu de cartografiere prin satelit pentru a ajuta la căutarea lui Raisi

Comisia Europeană activează duminică un serviciu de cartografiere prin satelit pentru a ajuta la căutarea președintelui Iranului, Ebrahim Raisi, al cărui elicopter s-a prăbușit într-o zonă greu accesibilă.

Comisia Europeană activează un serviciu de cartografiere prin satelit pentru a sprijini eforturile de căutare după ce elicopterul președintelui iranian Ebrahim Raisi s-a prăbușit, în urma unei cereri de asistență din partea Iranului, anunță comisarul european pentru gestionarea crizelor, citat de Times of Israel.

Serviciul Copernicus de gestionare a situațiilor de urgență al Comisiei Europene oferă produse cartografice bazate pe imagini din satelit.

Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, a declarat pe X că a fost activat „serviciul de cartografiere de răspuns rapid, având în vedere accidentul de elicopter”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: haos iran fake news semiluna rosie